+38 044 361-98-48

Кисіль з калини

24
200 гр

Одна з найдавніших українських десертних страв, що безперечно має історію в кілька тисячоліть. Кисіль за звичай подавали останнім під час святкувань. Традиційно на більшості українських земель це було своєрідним натяком для гостей, що пора вже вставати з-за столу. Крім киселю з калини, наші прадіди любили готувати кисіль з бузини, груш, яблук, слив, суниць, чорниць, журавлини ну і звичайно вишні. Оригінальним був рецепт наших прадідів приготування киселю з коров`ячого молока. Інколи наші прабабусі вдавались до «хитрощів» вливаючи в миску кисіль шарами, наприклад: спочатку на дно миски наливався вишневий кисіль та давали йому охолонути, аби він застигнув, потім яблучний, потім молочний, потім знову вишневий, а зверху калиновий. Таким чином виходило дуже смачно, і згодьтесь, дуже по-сучасному. Тобто це ще раз підкреслює, що все нове, це «добре» забуте старе. В середньовічні часи замість картопляного крохмалю наші прабабусі використовували борошно жита чи ячменю. В залежності від його кількості кисіль був, або ж рідким, або густим.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами