+38 044 361-98-48

Ковбаса домашня

88
150 гр

Давня українська страва, яку готували зі свіжини. Наші прадіди, ковбасу із кабанячого м`яса та сала, готували про запас. Для цього тонкі кишки промивали, вимочували й ретельно вичищали ззовні та зсередини. Потім начиняли дрібно порізаним свіжим свинячим м’ясом (найчастіше ошийком з невеликою частиною м’ясистої підчеревини), перетертим із сіллю, часником і перцем. Склавши ковбасу кільцями, її засмажували з обох боків до готовності або пекли в печі. Для тривалішого зберігання ковбасу складали у горщики чи макітерки й заливали розтопленим смальцем, зберігаючи потім в льоху (на холоді). Домашню ковбасу на стіл подавали розігрітою, навіть підсмаженою. Подеколи до ковбаси подавали тушковану капусту та картоплю.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами