+38 044 361-98-48

Куліш польовий

37
300 гр

Одна з найпоширеніших в Україні гарячих страв, які  готують у піст, у м’ясоїд, і в будні, і в свята. Промите пшоно засипали у казан з киплячою водою. Коли крупа розвариться, має утворитися густа юшка густини сметани.  На виході страва виглядає, як щось середнє між юшкою і кашею. Заправляли готовий куліш «засічкою»: дрібно порізане сало, тобто шкварки, одна цибулина, часник, зелень петрушки і кропу складали на стільничку і рубали все разом, час від часу перекидаючи, щоб вийшла суцільна маса і вводили в юшку. Одразу знімали з вогню  і давали трохи настоятись. Готували польовий куліш здебільшого на жнивах у полі чи в лузі на сінокосі. Від того і назва – польовий.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами