+38 044 361-98-48

Лемішка

34
200 гр

Давня козацька каша з гречаного борошна. Гречане борошно підсушували, вливали в нього окріп і ретельно розмішували. Коли маса нагадувала густу кашу, була однорідною і без грудочок, її ставили в піч на короткий час, щоб упріла. Подавали гарячою з олією, тертим з часником з сіллю та олією, із засмажкою, а в м’ясоїд – з маслом і шкварками з тертим часником, з вершками. Лемішку зазвичай терли дівчата. Щоб привчати їх до сумлінності в роботі, говорили: «Якщо дівка погано вимішає лемішку… то як хтось візьме суху грудку нерозмішаної гречки і покладе її під бігун дверей, тоді та дівчина вік заміж не вийде».

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами