+38 044 361-98-48

Пиріжок з вишнями

21
1 шт

Одна з найдавніших українських страв, яку вживали ще в князівську добу Київської Руси. Назва походить від того, що випечене в печі тісто з начинкою подавали на «пиру», цебто банкеті. Таким чином сама назва підказує, що для наших прадідів це була святкова страва, яку не їли повсякденно. Для приготування пиріжків бралось високоякісне пшеничне борошно. Вимішувалось тісто з додаванням яєць, вершкового масла, дріжджів та солі. В теплому місці тісто мало підійти протягом півгодини. З тіста формували кульки з куряче яйце. Кульку розкатували та додавали начинку з вишень. Потім краї тіста міцно заліплювали. Пиріжок клали на деко, давали ще трохи часу підійти. Перед тим, як ставити до печі, змащували пиріжки яйцем. Випікали в печі.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами