+38 044 361-98-48

Шпундра з квасом на тарелі

323
500 гр

Давня українська шляхетська страва. Іван Котляревський в своїй славнозвісній “Енеїді” називає цю страву наших прадідів “Царським м`ясом”. Шпундру подавали на великопанських прийомах навіть українські Гетьмани. Її готували зі свіжої свинини, цебто свіжини. М`ясо кабана нарізали великими шматками і смажили в печі на розігрітій сковорідці, потім підсмажену на смальці груднину кабана вкладали у казан. На тому самому жирі підсмажували цибулю з борошном і додавали до духм`яного м’яса. Порізані соломкою або тоненькими кружальцями червоні буряки також підсмажували на смальці, вкладали у казан, заливали квасом, солили та перчили. Тушкували у печі до готовності. Якщо буряки були недостатньо солодкі, додавали меду – від того страва має виразний кисло-солодкий смак. «Царське м`ясо» або ж Шпундру наші прадіди подавали до столу з зеленню петрушки чи селери.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами