+38 044 361-98-48

Соломаха

31
300 гр

Давня козацька похідна войськова страва. Запорозькі козаки вживали соломаху практично щодня. Для приготування цієї знаменитої страви запорозькі кашовари брали прісне гречане тісто, яке розбовтували в посудині з теплою водою до рідкого стану. Паралельно до цього ставили казан з водою на вогонь, підсолювали воду та кип`ятили. Коли вода закіпала, то до неї вливали рідку суміш із розбовтаного житнього тіста. При цьому густу суміш весь час помішували та давали їй ще раз закипіти. Соломаху подавали в дерев`яних ваганках, або в глибоких глиняних мисках гарячою, попередньо присмачивши суміш незначною кількістю олії чи коров`ячого масла.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами