+38 044 361-98-48

Сирна баба з локшиною

76
200 гр

Давня українська страва, для приготування якої наші прадіди замішували пшеничне тісто на курячих, гусячих, качачих або перепелиних яйцях. Тісто розкатували тонким шаром, нарізали смужками та варили з коров`ячим маслом у воді, або ж молоці. Потім брали сир, перетирали його крізь сито. В суміш вбивали кілька яєць, додавали підігріте молоко та солили. Потім брали горнятко, змащували його коров`ячим маслом та притрушували тертими білими сухарями. На дно клали по черзі шар локшини, шар сиру – до заповнення  горщика. Верхній шар локшини заливали збитим яйцем. Запікали у печі до утворення золотистої шкуринки. Бабка подавалася охолодженою.

Наша адреса: вулиця Михайла Донця, 2, Київ

Панорами